Informatie

In de omgeving

TIP. Op het webportaal Oudewater.net komt iedereen terecht die geïnteresseerd is in Oudewater en wil lezen wat daar zoal te beleven valt en te bekijken is. Oudewater.net is hét webportaal van Oudewater, met informatie voor inwoners en toeristen over alles wat Oudewater te bieden heeft.

Ervaar Oudewater.net

Ervaar het Groene Hart vanaf het water

Sinds 2012 is het mogelijk om een grachtenvaart of rondvaart te maken. Er is keuze uit een historische Grachtenvaert en een unieke Schutvaert door de stadsgrachten van Oudewater. Op verzoek is een  exclusieve Avondvaert  te boeken, een unieke tocht over de Hollandse IJssel naar buurgemeente Montfoort.

Oudewater, maar ook de omgeving, verkennen vanaf het water is een aparte ervaring en geeft een bijzondere dimensie aan een bezoek. Een ervaren gids vertelt allelei wetenswaardigheden. De rondvaarten vertrekken vanaf de kade tegenover het Toeristisch Informatie Punt Oudewater. Hier zijn ook de tickets verkrijgbaar. Meer informatie over de vaarten in Oudewater is te vinden op Rondvaart Oudewater.

Bekijk rondvaarten

Stadswandelingen in Oudewater

Een stadswandeling in Oudewater biedt een rijke collectie aan prachtige historische monumenten. Je kunt natuurlijk zelf een rondwandeling in Oudewater maken of een stadwandeling boeken en onder leiding van een ervaren gids op een boeiende manier kennismaken met de historie van de stad Oudewater. Een stadswandeling of groepsprogramma is te reserveren bij het Toeristisch Informatie Punt.

Naar de website

Lekker uit eten of gezellig iets drinken?

Wat is een stad zonder lekker eten en drinken? Oudewater bezit een relatief groot aantal uitstekende, warm aanbevolen restaurants. Rondom de Markt is een keur aan restaurants, eetcafés en kroegen te vinden. Als het weer het toelaat is de Markt ingericht met gezellige terrasjes en is het zoeken naar een vrij tafeltje. Er zijn ook prima restaurants in de directe omgeving van Oudewater te vinden

Restaurants

Culinaire stadswandeling in Oudewater

Uiteraard is  er ook in Oudewater de mogelijkheid deel te nemen aan een culinaire stadswandeling. “Happen en stappen” staat voor lekker eten in gerenommeerde restaurants en prachtige rondwandelingen onder leiding van een ervaren gids.

Het programma van dit arrangement is te vinden bij de arrangementen.

Naar ‘Hap en Stap’

Met een TouwTrein Oudewater en buitengebied ontdekken

Het historische centrum van Oudewater is prachtig, maar rondom ons mooie stadje ligt een prachtig buitengebied. Met de TouwTrein rijd je in een klein uurtje langs mooie plekken in de polders rondom Oudewater en zie je ook de contouren van het vestingstadje. Je komt bijvoorbeeld langs de Touwfabriek, die er al sinds 1545 staat en wellicht staat een ritje langs de Lange Linschoten of de Ruige Weide op het programma

Naar website Touwtrein

Wilt u de Heksenwaag bezichtigen?

Reserveer dan direct

reserveer

Voor groepen meer dan 6 personen mail ons op info@heksenwaag.nl